Nieuws

Elzendaalcollege-Metameer verder als Mezzo Scholen

Elzendaalcollege en Metameer – twee gevestigde namen in het onderwijs in onze regio – zijn sinds augustus 2023 gefuseerd. Vanaf dit schooljaar gaan zij verder onder de nieuwe naam Mezzo Scholen. Mezzo Scholen biedt leerlingen passend, ambitieus en toekomstgericht onderwijs. Zodat zij zich – dicht bij huis – kunnen ontwikkelen tot wereldburgers die vormgeven aan onze regio en onze toekomst.

Belangrijk (tussen)station

Bij een fusie hoort natuurlijk ook een nieuwe naam. Die nieuwe naam is bedacht in een aantal brainstormsessies met leerlingen en medewerkers van alle locaties. “We zien onszelf als een belangrijk (tussen)station in het leven van leerlingen,” aldus rector Elke Oegema. “Zo kwamen we op ‘Mezzo’, vrij vertaald: ‘midden’ of ‘tussen’. Tijdens hun middelbareschooltijd ontdekken leerlingen wie ze zijn, waar hun talenten liggen en wie ze willen worden. Een belangrijke periode voor leerlingen om vervolgens hun weg verder te gaan.

Nieuwe naam, vertrouwde locaties

Mezzo Scholen telt vier locaties: Elzendaal Boxmeer, Elzendaal Gennep, Metameer Jenaplan en Metameer Stevensbeek.

Logo Mezzo Scholen

Nieuwlogo, nieuwe stijl, nieuwe website

Mezzo Scholen heeft een nieuw logo waarin de vier locaties samenkomen. Tegelijkertijd staat het lijnenspel symbool voor de keuzemogelijkheden die uitvliegende leerlingen hebben: ze kunnen met Mezzo Scholen alle kanten op. De komende maanden werken we achter de schermen hard aan een nieuwe stijl en een nieuwe website.

← Terug naar overzicht